5 Aralık 2012 Çarşamba

Herşey Bizim İçin Yaratılmış?

    ''Çok şirinsin ama kuzular bize hizmet etmek için var.. Biz yiyelim diye..Danalar da.. Diğer tüm hayvanlar da.. Yok mu? Peki sence neden yaratılmışlar ki? Başka ne amaçları olabilir allah aşkına?.. ''
    
    İşte bu düşünce tarzına katlanamıyorum ben. Hayatta en nefret ettiğim kafa bu. İnsanoğlunu diğer tüm canlılardan üstün gören ve insanoğlunun diğer tüm canlıları yok etme hakkına sahip olduğuna inanan bir düşünce yapısı..
    Bu düşüncedendir ki,kaç yaşına gelmiş okumuş etmiş koca koca adamlar elindeki koca şişeyi sallayabiliyor ormana. Sorun değil çünkü doğaya zarar verip vermemek. Empati de özürlüsü bir yapı ayrıca. Zaten toplum olarak özürlü değil miyiz bu konuda? Yerine koyma fikri hiç yok. Yoldan geçen hayvanı ezse ''Ne var canım gerektiğinde eziyim diye var bunlar..'' diyecekler nerdeyse..
    Ben birşeyi bilimsel yönünden açıklamaya çalışırken bana Hz. bilmem ki öyleymiş,sonra şöyle olmuş böyle olmuş diyip lafımı bölen,dinleyip öğrenmeye çalışmayan.. Hayatı sadece dini kitaba göre yaşayan ve sözüm ona 'diğerleri' sınıfına soktuğu insanlara asla saygı duymayan insanlara hiç ama hiç tahammülüm yok. Çok da geniş yürekli değilim sanırım tahammül edip sevecek kadar.
    Bu bencil düşünceyi insanlara kitap mı aşılıyor? Bilmiyorum.. Sadece her bu tarz konu açıldığında birisiyle, daha da soğuyorum tüm bu saçmalıklardan..
                                                         bugünlerin favorisi..

2 yorum:

  1. Tespitler çok yerindi hatta kaba tabirle "cuk" oturmuş. Ancak bir konuda biraz kısa kalmış. "Bu bencil düşünceyi insanlara kitap mı aşılıyor?" elbette ki kitap aşılamıyor. Biz okuma konusunda biraz eksik olduğumuz gibi maalesef kutsal kitabı okuma konusunda da eksiğiz. Eksik okuduğumuz için de bazıları eksik bilgi ve eksik akılla böyle saçma çıkarımlar yapabiliyorlar. Ço kdoğru tespitlerinden ötürü tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Hayata, doğaya ve herşeyden önce insana (ki burada insanı diğerlerinden üstte veya altta gördüğümden değil, belki hem cinsi olması nedeniyle vurguladığım bir husus) saygısı olmayan ve yaşama dair kendi fikri olmayanlar (burada fikrini kutsal değerlerle destekleyenleri hariç tutuyorum) yüzünden karamsar yorumlamamalı.
    Belki onlarla mücadele de etmemeliyiz. Çünkü onlara en büyük cezayı kendileri veriyor.

    YanıtlaSil